Четири случая на заболяване със салмонела са установени в детска

...
Четири случая на заболяване със салмонела са установени в детска
Коментари Харесай

Затвориха детска млечна кухня в Русе заради зараза със салмонела

Четири случая на заболяване със салмонела са открити в детска ясла в град Русе. Областна дирекция по сигурност на храните – Русе е издала през днешния ден заповед за краткотрайно преустановяване активността на Детска млечна кухня, обвързвана със случаи на хранително заболяване на деца от Детска ясла № 9 в града.
11 деца от детска градина в Стара Загора са със салмонелна зараза В понеделник ДГ „ Бреза “ няма да работи като предварителна защита против разгръщане на инфекцията
Този четвъртък от Регионална здравна ревизия – Русе са подали информация към ОДБХ за доказан случай на дете със Салмонела група Б, посещавало Детска ясла № 9. На 28 юни е открит още един случай на дете, прието в болница на 26 юни със подозрение за Салмонелоза, за което има към този момент удостоверение за позитивен резултат за болестта.
Заразени със салмонела млека на „ Лакталис ” е имало още през 2005 година От компанията признаха, че е допустимо други бебета също да са били наранени
Днес РЗИ-Русе заяви за нови 4 позитивни проби за Салмонела гупа Б. Пробите са взети от РЗИ по тяхна процедура при подозрение за Салмонела на деца и личен състав, посещаващи Детска ясла № 9 в гр. Русе. Две от децата са с проявено заболяване, а други две са единствено носители.

Веднага след приемане на известието от РЗИ-Русе на 27 юни е осъществена инспекция на Детска ясла № 9, където има записана разливочна за приемане на храна, приготвена от Детска млечна кухня.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР