Кримският мост е затворен след експлозии, обвит в гъст бял дим

...
Четири силни експлозии прогърмяха над източния кримски град Керч и
Коментари Харесай

Четири силни експлозии прогърмяха над източния кримски град Керч и цялото движение по Кримския мост беше спряно сутринта на 12 август, като мостът беше обвит в облаци бял дим, съобщават местните канали на Telegram.

Скоро имаше твърдения, че две секции от моста са силно повредени, но докладите за удари на моста бяха непотвърдени, каналът Crimean Wind Telegram се казва в публикация.

Снимки и видеоклипове на покрития с дим мост, както и това, което изглеждаше като руски ракети за противовъздушна отбрана, изстрелващи се в небето и може би удрящи нещо, бързо започнаха да циркулират в социалните медии като новина на разпространението на инцидента.

Установеният от Москва „губернатор“ на Крим Сергей Аксьонов по-късно написа в Telegram, че се твърди, че две ракети са били прихванати над Керченския проток, но Кримският мост над пролива е недокоснат.

Въпреки това целият трафик през моста беше спрян.

Прочетете също: Какво се случва с туризма в Крим

Димът, който се виждаше от Керч, беше „димна завеса“, Аксьонов каза съветникът Олег Крючков, добавяйки, че пътният и железопътният трафик по Кримския мост ще бъдат възстановени скоро.

След като димната завеса се разсея, колона дим все още може да се види на видео, публикувано от канала на Telegram Romanov Lite, което според някои може да е доказателство за удар на ракета в моста.

Руското министерство на отбраната твърди, че Украйна се е опитала да удари моста с ракета С-200, преработена за атаки. Той също така твърди, че е осуетил атаката без жертви или причинени щети.

Прочетете също: Ударът върху щаба на Черноморския флот би наранил най-много окупаторите - лидер на кримските татари

Но не след дълго при първия инцидент имаше съобщения за още експлозии, вероятно звук от действие на руската противовъздушна отбрана и мостът отново беше обвит в гъст бял дим, а някои канали в Telegram съобщиха, че движението по моста отново е спряно.

Украйна обяви, че ще разруши Керченския мост, който беше незаконно построен на украинска територия от Русия. Той свързва украинския Крим, който е под руска военна окупация от 2014 г., с Русия.

Ние носим гласа на Украйна в света. Подкрепете ни с еднократно дарение или станете меценат!

Прочетете оригиналната статия за Новия глас на Украйна

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР