Четири семейства от Сирия са били открити във вагон на

...
Четири семейства от Сирия са били открити във вагон на
Коментари Харесай

Откриха 16 сирийци в товарен вагон, сред тях – седем малки деца

Четири фамилии от Сирия са били открити във вагон на интернационален товарен трен, който пътувал по направлението Истанбул-Русе – оповестиха от полицията в Сливен. Мигрантите са били открити от жп-служители на гарата в Нова Загора на 28 октомври късно вечерта.

16-те души са били натъпкани във вагон с битова техника от Турция. Сред тях имало и 7 дребни деца, едното – на не повече от годинка. На гарата в Нова Загора интернационалният товарен трен имал 4-часов престой. Хората във вагона почнали да блъскат от вътрешната страна и да подвигат звук, с цел да бъдат чути. Вагонът бил съответно пломбиран.

Част от групата е настанена в Регистрационно-приемателния център в новозагорското с.Баня. Трима души са приведени в Специалния дом за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец, който е към дирекция „Миграция“ в Министерство на вътрешните работи. Образувано е административно произвеждане и а наложени насилствени административни ограничения по Закона за чужденците.

На 18 май предходната година жп-служителите на гарата в Нова Загора откриха 21 мигранти от Сирия. Петте дами, тримата мъже и 13-те деца също бяха натъпкани във вагон от интернационален товарен трен, който пътувал от Турция към Германия. Рано сутринта, до момента в който композицията била на престой, железничарите чули крясъци от вътрешността на вагона. Възрастните и децата били обезводнени, мощно изтощени и от неналичието на задоволително въздух по време на пътуването. Благодарение на бързата интервенция на общината и на органите на реда при изваждането на хората на открито бе предотвратен тежък случай, който можеше да провокира включената контактна мрежа на вагоните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР