Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили (ВВС)

...
Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили (ВВС)
Коментари Харесай

Четири испански изтребителя за охрана на небето ни кацнаха в Граф Игнатиево

Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили (ВВС) на Испания се приземиха през днешния ден в авиобаза " Граф Игнатиево ", оповестиха от Министерството на защитата.

До 31 март т.г. 130 испански военнослужещи ще извършват задания по усилена защита на въздушното пространство (Air Policing) взаимно с сътрудниците си от българските Военновъздушни сили. Министерският съвет със свое решение от 24 януари т.г. позволи взаимното осъществяване на задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и Испания.

При осъществяване на взаимните задания по Air Policing българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Мисията е в осъществяване на ограниченията за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS/).

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.

Предвижда се на 17 февруари в авиобазата " Граф Игнатиево " да бъде проведен ден за медии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР