Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили на

...
Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили на
Коментари Харесай

Четири изтребителя на испанските ВВС кацнаха в авиобаза „Граф Игнатиево“

Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили на Кралство Испания се приземиха през днешния ден, 11 февруари, в авиобаза Граф Игнатиево, оповестиха от военното ни министерство.

До 31 март 130 испански военнослужещи ще извършват задания по усилена защита на въздушното пространство (Air Policing) дружно с сътрудниците си от българските Военновъздушни сили.

При осъществяване на взаимните задания българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Мисията е в осъществяване на ограниченията за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS/), осведомят още от МО.

За идването на първите две двойки испански изтребители пръв заяви през днешния ден, 11февруари, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
„ Българската войска може да охранява въздушното пространство на страната, само че с избрани усложнения, които ще продължат до осъществяването на модернизацията. Има компликации при поддръжката на МиГ29, летателните часове са ниски, поради дребния запас, с който Военновъздушни сили разполага все още и опитите му той да се употребява оптимално дейно. Ето за какво за страната ни е значима помощта от съдружниците “, акцентира той в изявление пред Българска национална телевизия.

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР