Четири са офертите от три държави, които са готови да

...
Четири са офертите от три държави, които са готови да
Коментари Харесай

Швеция, Италия и САЩ пожелаха да доставят нови изтребители на България

Четири са офертите от три страни, които са подготвени да доставят нов изтребител за авиацията ни, стана ясно от документите, подадени в Министерството на защитата през днешния ден до 12 ч. Две са от Съединени американски щати, една от Швеция и една от Италия. Ген.-майор Цонко Стойков, пълководец на Военновъздушните сили (ВВС), отвори документите.

В реда на приемането им те са:

Предложение на Съединени американски щати за нов „ Ф-18 "

Предложение на Съединени американски щати за нов „ Ф-16 "

Предложение от Швеция за нов „ Грипен "

Предложение на Италия за използвани „ Юрофайтър "

„ Оттук нататък следва документите да бъдат заведени в класифицирана регистратура. От на следващия ден стартира 14 дни работа на комисията за оценка на предложенията. В това време комисията може да насочва въпроси и да желае разяснения към фирмите. След това работата ѝ ще приключи с протокол.

Следва комисия, която ще организира спомагателни договаряния за в допълнение уточняване на параметрите на предложенията.

След това министърът на защитата ще вземе решение с коя от страните да стартира диалози за сключване на контракт.

Днес е прекрасен ден за българската авиация да си пожелаем офертите да са конкурентни и отсам да стартират за Военновъздушни сили историческа рационализация и превъоръжаване ", разгласи зам.-министър Атанас Запрянов.

Проектът за нов вид военен аероплан е на стойност 1,8 милиарда лева Първоначално, в период от три години, би трябвало да бъдат доставени най-малко 8 самолета с съоръжение, въоръжение и образование на екипажа.

Плащането е разсрочено за 9 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР