Четири руски хеликоптера Ми-35 и Ми-17 ще пристигнат в Сърбия

...
Четири руски хеликоптера Ми-35 и Ми-17 ще пристигнат в Сърбия
Коментари Харесай

Сърбия ще получи руски хеликоптери Ми-35 и Ми-17 в началото на 2020-а

Четири съветски хеликоптера Ми-35 и Ми-17 ще дойдат в Сърбия през януари-февруари 2020 година, съобщи ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Това заяви през днешния ден за телевизия РТС сръбският министър на защитата Александър Вулин след посещаване в Москва. Той сподели, че доставката на хеликоптерите е част от съглашението за военнотехническо съдействие сред президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич.

Вулин сподели, че Сърбия е навлязла във втората от плануваните три етапи на рационализация, ремонт и доставка на въоръжение от Русия. Досега са доставени 10 бронетранспортьора БРДМ-2 и са водени диалози с съветския министър на защитата Сергей Шойгу за нова доставка. Според проекта ще бъдат доставени и танкове, а през първото тримесечие на идната година ще дойдат четирите хеликоптера Ми-35 и Ми-17.

Сръбският министър посочи, че двете страни ще продължат да сътрудничат в региона на защитата и със взаимни учения, замяна на опит и военно обучение.

" Това е доста плодотворно съдействие в сходство с политиката на боен неутралитет /на Сърбия/ ", оцени министърът.

През октомври 2018 година сръбската войска получи от Русия 6 изтребителя МиГ-29 като военнотехническа помощ. Тази година Русия би трябвало да достави на Сърбия 10 хеликоптера - 7 Ми-35 и 3 Ми-17. Освен това се допуска Сърбия да получи безплатно от Русия 30 танка Т-72 и 30 бронетранспортьора БРДМ-2.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР