Четири района на планиране - това е най-рационалният вариант за

...
Четири района на планиране - това е най-рационалният вариант за
Коментари Харесай

Експерти смятат, че е най-добре страната да бъде разделена на четири района на планиране

Четири региона на обмисляне - това е най-рационалният вид за икономическото развиване на страната, считат от Института за пазарна стопанска система. В допълнение специалистите оферират административна и финансова промяна. 

Разделянето на страната на четири региона на обмисляне в най-голяма степен в най-голяма степен отразява социално-икономическото равнище на развиване на районите с съдържа най-голяма икономическа логичност, счита Явор Алексиев :

Този вид най-пряко отразява това, което се случва в стопанската система, където цялата Северна, Централна и Северозападна България стават на процедура един огромен регион. Черно море се свързва на процедура по линията Варна-Бургас. Остава Южен-централен регион и към този момент София плюс Пазарджик, Югозападният регион плюс Пазарджик.

За да се реализиран положителни стопански резултати обаче е нужна най-много финансова децентрализация на общините.

Данък общ приход да се трансферира поетапно към общините По този метод те самите ще имат достъп до доста повече запас и равнищата на систематизиране на обществените средства от локалната власт ще се приближат до междинните за Европейски Съюз. Защото сега в България те са два пъти по-ниски- към 7%, при 14% за Европейски Съюз, споделя Алексиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР