Четири проби от пациенти в разградската болница са изпратени за

...
Четири проби от пациенти в разградската болница са изпратени за
Коментари Харесай

Четири проби от пациенти в разградската болница са изпратени за изследване за коронавирус

Четири проби от пациенти в разградската болница са изпратени за проучване в профилирана лаборатория във Варна. Това заяви през днешния ден на съвещание на Областния спешен щаб за битка с ковид шефът на МБАЛ "Св. Иван Рилски " доктор Гечо Жеков.

Той посочи, че две от пробите са взети от пациенти, настанени в инфекциозното поделение, а другите две на заболели с вирусни инфекции от белодробното поделение на лечебното заведение. Болницата е в подготвеност да одобри възможни пациенти с ковид, като са обезпечени пет кревати в Инфекциозното поделение, само че при нужда могат да се обезпечат още 10 кревати от Белодробното поделение, сподели още шефът на разградското лечебно заведение.

Мъж в Пазарджик е със подозрения за ковид

Той разяснява, че не разполагат с задоволително контейнери за проби, защитни дрехи и маски. Същия проблем имат и двете общински лечебни заведения в Кубрат и Исперих. От Областната дирекция по сигурност на храните обявиха, че имат подготвеност да дават на болничните заведения и общопрактикуващи лекари защитни дрехи и маски, с които разполагат от битката с африканската чума.

Ситуацията в региона е спокойна, до момента няма обявени съмнителни случаи на заболели от ковид, разяснява доктор Рени Кирякова, шеф на дирекция "Надзор на заразните заболявания " в Регионалната здравна ревизия.

Тя осведоми, че под домашна карантина в района са сложени 10 души. От тях седем са от Разград, а останалите от Кубрат, Исперих и село Езерче. Под карантина ще бъде и семейство с малко дете от кубратското село Божурово, което е обитавало в Италия. Те са пристигнали в селото в петък, след двуседмичен престой в Румъния.

Двама души в Сливен са със подозрение за ковид

От през днешния ден ще бъде натрапен ограничаващ режим, във връзка с административното обслужване в паспортните служби, с цел да няма скупчване пред гишетата за подаване и приемане на документи, съобщи комисар Божидар Божков.

Областният шеф Гюнай Хюсмен прикани предварителната защита да е водеща в региона, да се осведоми обществеността, да се лимитират контактите, във всички обществени заведения и услуги на територията да се подхващат ограничения за стерилизация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР