Четири представления на операта Бохеми с певци от майсторските класове

...
Четири представления на операта Бохеми с певци от майсторските класове
Коментари Харесай

Ученици на Райна Кабаиванска ще отбележат рождения ѝ ден с "Бохеми" в Софийската опера

Четири представления на операта " Бохеми " с артисти от майсторските класове на ще бъдат показани на сцената на Софийската опера и балет, като първата от тях ще бъде на 15 декември - рожденият ден на световноизвестната прима.

Част от солистите за " Бохеми " следва да бъдат определени на 8-ми септември, когато ще се организира прослушването на претендентите за идния на Райна Кабаиванска, проведен от Нов български университет (НБУ), както и по време на самия майсторски клас. Той ще се организира в зала " България " и ще приключи с церемониален галаконцерт на лауреатите на 2-ри октомври със с диригент Найден Тодоров.

На лауреатите, посочили изключително високи достижения по време на майсторския клас и галаконцерта, ще бъдат присъдени стипендии от Фонд " Райна Кабаиванска " в Нов български университет за образование в Италия.

Досега в майсторските класове на примата са се обучавали повече от 200 реализатори от Европа, Съединени американски щати, Южна Америка, Австралия, Азия и Африка.

Световноизвестни имена от актуалната оперна сцена - Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Киара Изотон, Мария Агреста, Мария Радоева, Прити Йенде, Селене Дзанети, Симон Лим, София Соловий, а също и младата вяра на българската оперна традиция Александрина Михайлова - са стипендианти на дарителския фонд на маестра Кабаиванска в Нов български университет.

Майсторският клас е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР