Четири подозрителни проби за варианта Омикрон, които Националният център по

...
Четири подозрителни проби за варианта Омикрон, които Националният център по
Коментари Харесай

Подозрителни за Омикрон проби в България се оказаха на болни от Делта

Четири подозрителни проби за разновидността Омикрон, които Националният център по заразни и паразитни заболявания секвенира, се оказаха на заболели от преобладаващия в България вид Делта.

Пробите приковаха вниманието, тъй като са от PCR проби и не е открит един от белтъците на вируса - така наречен S ген. Неговата липса подсказва Омикрон, само че би трябвало да бъде осъществено геномно секвениране, с цел да бъде потвърден кой тъкмо е разновидността. Геномното секрвениране на въпросните проби към този момент е приключено - пробите демонстрират съществуване на Делта вид, стана ясно от информация от НЦЗПБ, показана по Българска национална телевизия.
ЕМА: Досегашните случаи на Омикрон са най-вече леки
Европейската организация по медикаментите (ЕМА) съобщи през днешния ден, че досегашните случаи на Омикрон наподобяват " най-вече леки ", само че предизвести, че все...

Вече има данни, че може да се наложи четвърта доза ваксина против ковид да се сложи по-рано от 1 година след третата доза. Досега проучванията са, че след трета доза има по-силен хуморален имунитет (с антитела), в сравнение с след втора.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР