Четири пътни артерии във Варненско днес са под блокада до

...
Четири пътни артерии във Варненско днес са под блокада до
Коментари Харесай

Четири пътни артерии във Варненско днес са под блокада до 13 часа

Четири пътни артерии във Варненско през днешния ден са под обсада до 13 часа поради митинга на земеделците. 

Става дума за пътя Провадия-Дългопол при разклона за с. Градинарово, на пътя Провадия-Айтос в региона на околност " Чудните скали ", на пътя Варна-Бургас до бензиностанцията на с. Рудник, и на същият път в местността " Харамията ", до разклона за селата Аврен и Бенковски, написа БНР.

В област Добрич протестиращите още веднъж ще са на три локации - селата Карапелит, Кардам и Дуранкулак.

Премиерът Николай Денков насочи апел към земеделските производители да се върнат на масата на договарянията. В изказване пред медиите той предложения аграрният бранш на среща в 18.00 часа, на която да се подпише меморандум за съгласие. Кабинетът излезе с нови оферти към земеделците:

" Готови сме да използван банален механизъм за оценка на финансовите им резултати, с цел да ускорим процеса и стопанствата да получат спомагателни дотации допустимо най-скоро. Ако се договорим за подобен банален вид за доказване на директни разноски за оперативна активност, тя ще включва труд, лихва, разход за семена, тор препарати и услуги, като средствата ще бъдат отпуснати оптимално бързо след приемане на нотификация от Европейската комисия. Повтарям още веднъж - единствено за стопанствата, които са на загуба през 2023 година ".

Така няма да е належащо загубите зърнопроизводителите да потвърждават с данъчна декларация, разясни министър председателят. Освен това държавното управление ще договаря с Европейска комисия по настояванията им за облекчение на новите екологични условия към бранша. Спешно, още през февруари и март за публично разискване ще се предложат промени в пет закона, свързани със бранша.

Кабинетът поддържа производителите против опитите за цялостно освобождение на вноса на слънчогледово семе от Украйна в България.

" Министър Вътев към този момент изпрати писмо в този дух до първия заместник-министър ръководител и министър на стопанската система на Украйна - госпожа Юлия Свириденко. Запазват се режимите, които договорихме. Никога не е ставало дума в нашия диалог и с Украйна, че ще има смяна в този режим ", сподели министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР