Четири пъти съм бил в Антарктика, благодарение на българската експедиция

...
Четири пъти съм бил в Антарктика, благодарение на българската експедиция
Коментари Харесай

Ледник в Антарктида се стопи за 4 години пред очите на българин

Четири пъти съм бил в Антарктика, с помощта на българската експедиция и проф. Христо Пимпирев. Човек може да повярва същински за световното стопляне, когато види топенето на ледовете с очите си.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria водещият на туристическото предаване „ Ела в “ Живко Константинов.

Журналистът, отразявал работата на българските експедиции, сподели видео по какъв начин един хладилник за четирите експедиции, на които е бил безусловно се изпарява. „ Представяте ли си какво количество сладка, питейна вода се разтапя и влиза в Южния океан и става солена “, запита Константинов.

Красиво е да видиш един голям айсберг по какъв начин плува в океана, само че в действителност това е доста рисково, защото световното стопляне се отразява на цялата ни планета

Хората ставаме очевидци по какъв начин се отразява на живота ни – пожари, наводнения, торнадо, тук-там където в никакъв случай не е валял сняг, вали сняг, където вали сняг е горещина. Виждаме и в България какво се случва с пожарите и наводненията.

Това са едни колосални количества лед, които се стопяват, влизат в Световния океан, равнището се повишава. Места, на които се радваме като Малдивите, една екзотична дестинация, огромна част от островите й ще изчезнат. Според проучванията на учените, доста обитаеми места след 10-20-30 година няма да съществуват поради покачването на океана, сподели Константинов.

Човечеството се учи от грешките си. Надявам се, че когато забележим грешките, които всеки един от нас прави и резултата от тях, тогава ще осъзнаем защо става въпрос, сподели журналистът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР