"Четири партии са се явили два пъти на избори с

...
"Четири партии са се явили два пъти на избори с
Коментари Харесай

Христо Иванов от ДБ: Това е моментът на истината - 4 партии сме се явили на избори с ангажимента да закрием спецсъда

"Четири партии са се явили два пъти на избори с уговорката да закрием профилираните съд. Тук е момента на истината за държанието на представителите на тези партии. Видяхме "Демократична България ", видяхме Българска социалистическа партия - в полза на истината, като съответно желая да посоча Явор Божанков и Крум Зарков, които упорстваха да се прегледа това съвещание ".

Това сподели ръководителят на парламентарната група на "Демократична България " Христо Иванов пред гражданската организация Инициатива "Правосъдие за всеки ".

"Отново обаче се откри официална причина то да бъде прекъснато, с оправданието, че не може по едно и също време да има съвещание на комисия и на пленума на Народното събрание. Междувременно стана ясно, че Народно събрание са дали отмора до 16:00 часа. Сега ще мие доста забавно дали ръководителят на Правна комисия ще продължи съвещанието. Това е момента на истината ".

След като беше прекъснато за следващ път, в последна сметка към 14:55 часа през днешния ден съвещанието на Комисията по конституционни и правни въпроси стартира. Предстои да бъде прегледан законопроект с № 46-154-01-8, импортиран от Христо Иванов. Законопроектът е по отношение на промени в Закона за правосъдната власт, с които се закриват профилираните съдилища и прокуратури.

"Все още има теоретична опция, в случай че президентът не разпусне Народно събрание до идващия понеделник (б.р. има се поради 19 септември), това законодателство да мине и въпреки всичко да удовлетворим публичните упования във връзка с някаква смяна в правосъдната власт ", сподели още Иванов.

"Това е моментът на истината за всяка една партиите в Народното събрание, които се е явила на избори с това заричане ", приключи Иванов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР