Четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини, открити в дома

...
Четири пакетчета, пълни с равно количество амфетамини, открити в дома
Коментари Харесай

4,5 г амфети на дози в дома на брата на Димитър Рачков

Четири пакетчета, цялостни с равно количество амфетамини, открити в дома на Петър Рачков, го заковават по обвиняването за държане на опиати . Заради дрогата, открита в дома му, той още веднъж попада в бургаския арест, този път самичък. Случаят е от предходната седмица, когато служителите на реда вършат неочакван обиск в жилището му. Рачков е арестуван, само че остава единствено 24 часа зад решетките. Над него е надвиснала заплаха от сериозна ефикасна присъда, откакто са конфискувани 6 обекта от вкъщи му. След направените химически и други експертизи излиза наяве, че в еднотипните найлонови пакетчета има общо 4,5 г амфетамин. Иззет е и буркан със необичайно прахообразно бяло вещество. То се оказва хранителна добавка, сочи химическата експертиза.

"Обвинението е изпратено от Районната прокуратура в Окръжна, откъдето до края на седмицата би трябвало да стане ясно дали ще му бъде повдигнато обвиняване освен за държане на рисковите субстанции, само че и за разпространяването им ", разясниха от пресцентъра за "България Днес ".

Тарашът в дома на Петър Рачков, брат на известния комедиант Димитър Рачков, е осъществен на 16 април. Ченгетата от бургаското районно вършат неочакван обиск, влитат ненадейно и стартират да ровят. Засега от полицията крият дали инспекцията идва след оперативно следене, или е плод на сигнал от недоброжелатели.
Източници на "България Днес " разясниха, че Петър е от дълго време на мушка и полицията в Бургас му е вдигнала мерника, откакто от две години попада в полезрението им по линия на наркоразпространението.

Рачков е арестуван няколко пъти. Освен за постоянно шофиране без брошура, за което е изправен на съд и санкциониран, той на два пъти се оказва в рискова непосредственост до дрога.
През март 2017 година ченгета от Четвърто РПУ вършат спецакция в "Меден рудник ". Около 17 часа служителите на реда стопират "Пежо 406 ", ръководено от 24-годишния Станимир. В колата пътува и Рачков, както и аверът му Георги. При осъществения обиск у водача е открит бял прахуляк. Иззети са още опиати, натъпкани из колата, както и течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър. Следите още веднъж водят към помпената станция, ситуирана до разклона за село Черни връх. Оттам също изземат принадлежности за произвеждане на синтетични опиати. Във въпросната станция все още работи и Петър Рачков, който има пропуск, тъй като достъпът до оборудването е стеснен.

Полицаите от Четвърто районно споделят, че и преди са били в помпената станция, когато още веднъж е арестуван за разпит Рачков. Това се случва през 2016 година, само че по неразбираеми аргументи до обвиняване не се стига.

Освен с дрога Петър Рачков има и друго попълнение в досието си. През февруари 2014 година е арестуван дружно с 20-годишния Виктор Вучев за владеене на подправени долари. При обиск в дома му, тогава на ул "Македония " в Бургас, криминалистите откриват 10 подправени банкноти с номинал по 100 $ и две с номинал от 50 $. Установено е, че ментетата са били пласирани в казина в морския град. Тогава Рачков се отървава с лека глоба.

Ако бъде упрекнат като дилър на дрога, Рачков е заплашен от наказване 3 години затвор и до 10 хиляди лв. санкция. Всеки миг против него ще стартира и следващото дело за шофиране без документи, което ще се гледа в Районния съд в Бургас.

Стройна кокона търсят ченгетата от Бургас по отношение на ареста на Рачков. Става дума за слабичка госпожица, която е била на посетители на известния брат и е не запомнила якето си. Именно в джоба на връхната дреха са открити пакетчетата с опиати, твърди Петър Рачков в показанията си. Той споделя и че няма общо и не знаел за тях преди обиска. Ако момичето отхвърли, ще се наложи и очна ставка, само че за начало мистериозната гостенка би трябвало да бъде разпозната.

Рачков споделя и че конфискуваният огромен буркан с прахуляк са хранителни добавки на билкова основа, употребявани от неговата майка. В последна сметка резултатите от проучванията на столичните специалисти удостоверяват думите му за наличието на буркана.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР