Четири от всеки пет от дозите ваксини на AstraZeneca, доставени

...
Четири от всеки пет от дозите ваксини на AstraZeneca, доставени
Коментари Харесай

Масово в ЕС не слагат ваксината на AstraZeneca, България също е посочена в челото по този показател

Четири от всеки пет от дозите ваксини на AstraZeneca, доставени в страните от Европейски Съюз, към момента не са употребявани, сочи, съобщи БГНЕС.
Използвайки данни на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) и други публични източници, английската медия пресмята, че 4 849 752 от 6 134 707 дози, разпределени сред 27-те държави-членки, към момента не са приложени.
Решението на управляващите във Франция, Германия, Полша и Италия да предлагат потреблението на имунизацията Оксфорд / AstraZeneca единствено за хора под 65 години евентуално ще бъде значим фактор за бавното ѝ приложение, защото управляващите не съумяват да пренасочат дозите към по-млади хора.
 Под напън на евродепутати производителите на ваксини изясняват за какво се бавят Под напън на евродепутати производителите на ваксини изясняват за какво се бавят
Висши ръководители на 8 от най-големите фармацевтични компании и водещи производители на ваксини против COVID-19 участваха в изслуш...
В изявление за немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, Меркел призна, че имунизацията се е оказала нежелана от множеството хора, които са загрижени за нейната резултатност и сигурност след първичната " неприятна реклама ".
" В момента има... проблем с приемането на имунизацията AstraZeneca ", сподели Меркел. " AstraZeneca е надеждна ваксина, ефикасна и безвредна, утвърдена от Европейската организация по медикаментите и предложена в Германия на жителите до 65 години. Всички управляващи ни споделят, че на тази ваксина може да се има вяра. Докато имунизациите са толкоз нищожни, каквото е ситуацията сега, не можете да избирате с какво да ваксинирате ", съобщи немският канцлер.
Запитана дали би се съгласила да бъде имунизирана с AstraZeneca, Меркел отговори: " На 66 години съм и не числя се към предложената група за имунизиране с AstraZeneca ".
Френският президент Макрон съобщи, че на драго сърце би приел доза AstraZeneca, в случай че тя му бъде препоръчана, когато пристигна редът му за имунизация.
Данните, оценени от The Guardian, макар забавянето в докладването от държавите-членки, акцентират някои привличащи вниманието несъответствия сред количеството ваксина на AstraZeneca, налично в държавите-членки, и нейното използване на популацията.
 Няма наложителна дата за слагане на втора доза ваксина против ковид Няма наложителна дата за слагане на втора доза ваксина против ковид
Срокът по кое време да бъде сложена втората доза от която и да е утвърдена ваксина против ковид е ориентировъчен т.е. не е наложителен....
Белгия е получила 201 600 дози AstraZeneca и е употребила едвам 9 832 (4%), съгласно ECDC. България е получила 117 600 дози и е приложила 2035 (1,73%, ), до момента в който Германия е получила 1 452 000 дози и е използвала 189 206 (13%).
Според Европейския център по надзор на болесттите (ECDC) Италия е получила 499 200 дози AstraZeneca и нейните медицински експерти са сложили единствено 96 621 дози (19%).
За разлика от имунизацията на AstraZeneca, от имунизацията на Pfizer, доставена на Белгия, са употребявани 81% от дозите, в Италия - 80%, а в Германия 82%, демонстрират данните на ECDC.
Франция не е предоставила данни на ECDC за това какъв брой от своите 1 137 600 дози ваксини на AstraZeneca е приложила, само че данните, предоставени от уеб страницата за следене на ваксини Covidtracker.fr, правят оценка цифрата на едвам 125 859 (11%).
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР