Четири от пет града по света са изправени пред значителни

...
Четири от пет града по света са изправени пред значителни
Коментари Харесай

Жега, наводнения, суша заплашват четири от всеки пет града по света

Четири от пет града по света са изправени пред обилни климатични рискове като горещи талази, наводнения и суша, предизвести организацията с нестопанска цел Си Ди Пи (CDP) в отчет, представен от Ройтерс.

В документа " Защита на хората и планетата " са показани данни от 998 обитаеми места от целия свят и 80 % от тях са изправени пред рискови климатични феномени. За съвсем една трета обвързваните с климата рискове заплашват най-малко 70 % от популацията им.

Си Ди Пи е основана в Лондон организация, ръководеща система, в която компании, градове и страни от целия свят оповестяват данни за въздействието на дейностите си върху околната среда.

Близо две трети от обитаемоте места чакат заплахите, пред които са изправени да станат по-сериозни в бъдеще, а повече от половината чакат да зачестят до 2025 година

Сред множеството градове, наранени тази година, са пакистанският Карачи, където опустошителните наводнения убиха близо 1700 души, и Форт Майърс, щата Флорида, връхлетян от урагана Иън, взел повече от 100 жертви.

Възрастните хора, тези в семействата с ниски приходи, децата и маргинализираните малцинствени общности са в максимален риск и политиците би трябвало да вземат под внимание потребности на жителите, когато възнамеряват своя отговор на климатичната рецесия.

" Поставянето на хората в центъра на дейностите за климата, от обмисляне до осъществяване, усъвършенства живота ", споделя Мая Кътнър от управлението на организацията. 

Почти две трети от градовете одобриха насочени към популацията дейности в областта на климата, в това число по-добра здравна и обществена отбрана, стопански усъвършенствания и възстановяване на околната среда, се споделя в документа.

Не всички градове обаче могат да одобряват сходни подходи. Според Си Ди Пи е нужна по-голяма финансова поддръжка от държавните управления за екоинициативи и разпореждания.

Повече от половината градове оповестяват, че срещат трудности при реализиране на задачите си за понижаване на нездравословните излъчвания, като най-често те са от финансов темперамент, написа в отчета, осведоми Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР