Четири от осемте модернизирани самолети СУ-25 се включиха в честването

...
Четири от осемте модернизирани самолети СУ-25 се включиха в честването
Коментари Харесай

Кои са пилотите на щурмовите машини от авиобаза „Безмер“?

Четири от осемте осъвременени самолети СУ-25 се включиха в честването на 6 май в София.

Най-младият водач на СУ-25 в авиобаза „ Безмер “ е капитан Георги Велев. Тази година командирът на ескадрила за пръв път взе участие във въздушните демонстрации над София за Деня на храбростта. Родом от Карлово, капитан

Снимка: bTV

Велев е приключил учебното заведение в Долна Митрополия. Преминава курс на образование на осъвременените самолети СУ-25 и взема решение да се реалокира от „ Граф Игнатиево “ в Безмер.

„ Може би в 10.-11. клас бях решил твърдо, че ще се занимавам с това и си търсих безусловно в интернет всякаква информация за самолети. Моята причина да вляза във военно учебно заведение беше авиацията. Исках с това да се занимавам. Тук вероятността в авиобаза „ Безмер “ за хвърчене сега е най-голяма в българските Военновъздушни сили “, сподели капитан Георги Велев, пълководец на авиационна ескадрила в авиобаза " Безмер ".

Снимка: bTV
Едва на 32 капитан Велев твърди, че с всеки идващ полет е по-добър и се учи от грешките си.

„ Сега ми е много забавно като се върна обратно във времето, някой път когато съм бил удовлетворен от полетите в този момент правя оценка,че не съм се справил добре. Трябва да сме самокритични другояче може да нарасне обстановката в по-сериозна, в случай че човек си повярва ", счита капитан Георги Велев.

„ Жалкото е, че е единствено един. Надяваме се през годината, юни или юли да стартира курсът за привикване тази година, където сме възнамерявали пет млади водачи да бъдат приучени на аероплан СУ-25 “, сподели полковник Милен Димитров, пълководец на авиобаза „ Безмер “.

Снимка: bTV
Теоретичната подготовка е водеща, а умеенето да реагира в сериозни обстановки демонстрира дали против нас стои добър водач - споделя един от асовете в бойната авиация майор Радостин Люцканчев.

" В авиацията няма назубряне. Така наречения мой обичан втори режим на полета, който е погубил доста човешки животи, както на човек му се желае като наближава земята и е във втори режим да тегли самолета, т.е. да дърпа лоста и да тръгне нагоре, а таман назад - в този втори режим би трябвало да бутне лоста напред и да понижи челно съпротивлението, да има прилив на двигателна сила и да се измъкне.. ", сподели майор Радостин Люцканчев, пълководец на ескадрила на авиобаза „ Безмер “.

Снимка: bTV
Дали са при започване на пътя, или имат зад себе си стотици летателни часове, задачата на военните водачи е една:

„ Военната, бойната авиация, на която сме представители,на щурмовата авиация е авиация, която е основана да побеждава, да бъде като пестник на нашите въоръжени сили ", споделя Люцканчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР