Четири остават потвърдените случаи на коронавирус в страната.От изследваните вчера

...
Четири остават потвърдените случаи на коронавирус в страната.От изследваните вчера
Коментари Харесай

Четири остават потвърдените случаи на коронавирус в страната

Четири остават доказаните случаи на ковид в страната.

От изследваните през вчерашния ден проби - 27 във ВМА и 27 в лаборатория в Стара Загора, всички са негативни.

По-късно през днешния ден се чакат резултатите на 131 души от Плевен и Габрово, които са били в контакт със инфектираните с заболяването пациенти. Три деца със признаци на остро респираторно заболяване са превозени довечера от Спешния център в Казанлък към Клиниката по инфекциозни заболявания към болничното заведение в Стара Загора.
Проверяват случай с служащи от Италия, които строят газопровода " Балкански поток " в Плевенско Последната група от 25 индивида е пристигнала у нас в интервал 25 февруари - 6 март
Състоянието на двамата пациенти с ковид, настанени в болничното заведение в Плевен, е положително. Днес се чакат резултатите от пробите на 84 души, за които е открито, че са имали контакт с двамата инфектирани. Резултатите от пробите ще дадат отговор на въпроса дали в Плевен има още инфектирани с вируса.

Болницата, в която са настанени двамата мъже е в режим на карантина. Това през вчерашния ден провокира напрежение, защото се връщаха пациенти, само че по-късно обстановката се успокои.

В Габрово позитивните проби остават две. Към лабораторията в София бяха изпратени 140 проби и през днешния ден се чакат резултати от 47. Сред тях е и на 84-годишна жена от вкъщи за възрастни хора в село Яворец, която e била в контакт със инфектираната 75-годишна жена.
Продължава проучването на хора, контактували със инфектираните с COVID-19 дами в Габрово Изписана от болничното заведение пациентка е била върната за наблюдаване
Взети са проби и от жителите на дома, които също се чакат.

В Габрово към този момент трети ден работят строги ограничения против болестта. Към този миг върви стерилизация на спирките на градския превоз, на публичните здания и в доста институции.

В доста публични институции има въведен пропускателен режим. Лекарите и медицинските сестри, които работят в болничното заведение, нямат право да обслужват втора процедура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР