Четири операции наведнъж направиха в Клиниката по ортопедия и травматология

...
Четири операции наведнъж направиха в Клиниката по ортопедия и травматология
Коментари Харесай

Направиха 4 операции на момче, пострадало в катастрофата край Панчарево

Четири интервенции едновременно направиха в Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ " на 18-годишното момче, което пострада доста тежко при злополуката край Панчарево, оповестяват от лечебното заведение. 

Интервенцията, която е била извънредно комплицирана, и е траяла през целия ден, е осъществена от дежурния екип доктор Георги Георгиев и доктор Радоил Симеонов. Оперирани са фрактурите на китката, на лъчевата кост, на лакътя от другата страна, където е имало тежко накъсване на костта. Извършена е и реорганизация на доста тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.

В момента младият мъж се усеща добре, даже се интересува по кое време ще бъде изписан. " При такива тежки контузии, възобновяване става постепенно и избираме още известно време да следим пациента, с цел да проследим от близко по какъв начин ще тръгне възобновяване на засегнатите зони ", изясни началникът на Клиниката по ортопедия и травматология проф. доктор Пламен Кинов.

18-годишното момче споделя пред лекарите, че не помни безусловно нищо от злополуката. Той разбра от медиците, че цяла България се е молила за неговото излекуване и е надълбоко признателен, както на лекарите, които му избавиха живота, по този начин и на непознатите хора, които са му давали сили със своята съпричастност.

Момчето беше признато в ИСУЛ в извънредно тежко положение, с действителна заплаха за живота. Първи за него се пребориха лекарите от Централна реанимация, които съумяха да го стабилизират и да дадат опция на сътрудниците си гръдни хирурзи да се погрижат за тежката травма на белия дроб. След тях се намесиха травматолозите, които оперираха многочислените фрактури.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР