Четири общински училища ще получат средства от Министерството на образованието

...
Четири общински училища ще получат средства от Министерството на образованието
Коментари Харесай

Средства за около 500 хил. лева за спортни площадки получават четири общински училища

Четири общински учебни заведения ще получат средства от Министерството на образованието и науката за изгражданена новиили ремонт насъществуващитеспортни площадки.Проекто-предложениятана просветителните институции, подадени взаимно с Общината, бяха утвърдени по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински учебни заведения /2024 – 2026/. Общата стойност напредвидените дейностивъзлиза на469хил. лв., а общата повърхност на терените е 3 654 кв.м,съобщиха от общинския пресцентър.
В ОУ „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен, където учат 586 деца, ще бъде издигната нова спортна площадка за 200 хил.лева. На нова спортна площадка ще се радват и129-те възпитаници от първи до четвърти клас в НУ „ Христо Ботев “ в с. Чинтулово. Стойността на обекта е 80 хиляди лв..

Ремонти на към този момент съществуващите спортни площадки ще бъдат осъществени в ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ в Сливен и в ОУ „ Христо Смирненски “ в Кермен. Средствата, които ще бъдат предоставени, са надлежно 124хил.и 65хил.лева. Придобивката ще зарадва близо300 деца в двете учебни заведения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР