Четири обиска текат тази сутрин в Букурещ във връзка със

...
Четири обиска текат тази сутрин в Букурещ във връзка със
Коментари Харесай

Крупен удар: Заредиха фалшиви банкноти в банкомати

Четири обиска текат тази заран в Букурещ във връзка със случай, при който банкова институция е била ощетена със сума към 240 000 евро чрез зареждане на подправени банкноти евро в банкоматите й, оповестява организация Аджерпрес.

Прокурори от Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и служители на реда от Дирекцията за битка с проведената престъпност реализират четири обиска в община Букурещ по отношение на следствие на проведена незаконна група за стартиране в обращение на подправени банкноти и машинация, заяви ДРПОПТ.

По случая е известно, че през ноември банкова институция е била ощетена със сума към 240 000 евро, като в продължение на три дни в банкоматите й били заредени 486 подправени банкноти от по 500 евро. От тях единствено шест банкноти са били засечени от мултифункционалните апарати, а останалите са били признати, осведоми Българска телеграфна агенция.

Банкнотите са част от доста рисков вид имитация, показва Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма. Според дирекцията банкнотите са известни и на европейско ниво поради високото качество на имитация и заради обстоятелството, че не могат да бъдат разпознати с просто око.

В централната конструкция на ДРПОПТ ще бъдат отведени двама души за разпит, осведоми още Аджерпрес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР