Четири нови пейки с формата на книги са поставени на

...
Четири нови пейки с формата на книги са поставени на
Коментари Харесай

В Бургас поставиха 4 пейки с формата на книга 


Четири нови пейки с формата на книги са сложени на централния площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас. Върху техните повърхности са изписани автобиографии на персони от предишното, съдействали за развиването на морския град, оповестява dariknews.bg

Пейките са с ликовете на италианския проектант Рикардо Тоскани, който има извънредно огромен принос за урбанизацията и модернизацията на Бургас, французина Жозеф Бонал – наедрял търговец, оказал помощ за икономическия разцвет на Бургас, посланик и донор, оставил свои скъпи парцели за публично прилагане.

Има и скамейка с лика на бизнесмена Александър Георгиев – Коджакафалията, натрупал голямо благосъстояние и завещал малко преди своята кончина по-голямата част от него на града.

Ликът на Димитър Бракалов е изобразен на друга паркова мебел. Той е един от най-успешните кметове на Бургас и първият българин, купил жътварска машина от Англия, а по-късно и вършачка. Бил е шеф на стотици хора от Бургаския район. В неговите стопанства за първи път се отглеждат новите за това време по нашите земи аграрни култури картоф и слънчоглед.

Сградата, където е настанен Етнографският музей, е неговият някогашен дом и по тази причина се назовава „Бракаловата къща“.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР