Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и

...
Четири милиарда и половина евро е стокообменът между България и
Коментари Харесай

Италия е втори търговско- икономически партньор на България за изминалата година


Четири милиарда и половина евро е стокообменът сред България и Италия през 2017 година, което прави италианската страна втори търговско-икономически сътрудник на страната ни за миналата година. Това съобщи заместител - министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в речта си при показване на Бизнес гайд за страната ни, направен от Конфиндустрия България. На събитието за показване на справочника, който да подкрепи италианските вложители да се срещнат с икономическата конюнктура в България, участваха още посланика на Италия Н.Пр. господин Стефано Балди, ръководителят на Конфиндустрия България Мария Луиза Мерони, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, както и бизнесмени от разнообразни браншове.

Икономическият заместник-министър посочи още, че Италианската страна е на 4-то място в класацията на водещите вложители у нас за последните 20 години. По думите му съгласно анкети на други задгранични търговски камари 90% от вложителите стъпили към този момент в България биха реинвестирали в страната ни, което е доказателство за възстановяване на бизнес климата. „ Предвиждаме икономическият напредък през тази година да доближи 4%, както и 10% действителен растеж на вложенията през 2018 година “, акцентира Борисов, представен от пресцентъра на икономическото министерство.

Луиза Мерони уточни, че Изданието може да послужи на всеки един бизнесмен, който ще влага в България да получи повече информация. По думите й Бизнес гайдът ще бъде като справочник за вложителите които желаят да развиват активност тук, като показва стопански финанси и капиталовите благоприятни условия в страната.

Конфиндустрия България е съдружие на италианското предприемачество в България, което оперира от над 15 години в страната ни. Сдружението провежда бизнес конгреси, механически семинари и събития касаещи главните тематики, представляващи интерес за нейните членове. Конфиндустрия България спомага на компаниите, които работят в страната, поддържайки връзките с българската индустриална и комерсиална действителност, ориентирайки и подкрепяйки ги в техните стратегически бизнес решения. Сдружението сплотява и съставлява над 320 компании вложили в България включващи вложители като UniCredit, Generali, Italcementi, Edison, както и голям брой междинни и дребни компании, решили да влагат в страната ни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР