Четири месеца - толкова ще се навършат в четвъртък от

...
Четири месеца - толкова ще се навършат в четвъртък от
Коментари Харесай

Намери ги, ако можеш: отборът, който е в елита, но не е онлайн

Четири месеца - толкоз ще се навършат в четвъртък от незабравимия ден за футболния " Царско село ". На 22 април тимът направи предстоящата стъпка и подпечата историческото си влизане в елита на българския футбол, откакто безапелационно завоюва Втора лига.

Още в същия ден управлението на клуба си сложи за цел " Царско село " да има непоклатимост и да се утвърди в елита. Този петък тимът се приготвя за различен значим миг в развиването си - първото си домакинство на своя стадион. След положените старания клубът направи нужното, с цел да може оборудването да дава отговор на условията.

В контраст на това обаче " Царско село " се оказва единственият клуб в елита, който няма работещ уебсайт. Вместо това информацията се сервира с къси изявления във " Facebook ".

А проблем ли е въобще

Със основаването на Първа лига БФС завиши условията към клубовете. Наред с финансовите условия акцентът в последните години падна върху възстановяване на изискванията за игра с по-хубави терени и наложително осветяване.

Дни предни започването на сегашния сезон беше направена и друга значима стъпка с представянето на генералния спонсор " Ефбет ", който даде името си на шампионата. Изпълнителният шеф на футболния съюз Борислав Попов съобщи на събитието, че чака новият спонсор да помогне за увеличение на известността на шампионата и за привличане на повече фенове.

Но къде е ролята на БФС и на клубовете в процеса по създаване на футболния артикул?

От пресслужбата на БФС обявиха пред " Дневник ", че в процедурата по лицензиране до момента не е имало условие към участниците в Първа лига да имат уеб сайтове.

 Какво гласи Наредбата за национално клубно лицензиране - издание 2018 година
© bfunion.bg

Какво гласи Наредбата за национално клубно лицензиране - издание 2018 година

Последната Наредба за национално клубно лицензиране, оповестена в уеб страницата на БФС - тази за 2018 година, обаче гласи, че при лицензиране за евротурнирите и за присъединяване в Първа лига клубовете би трябвало да имат " дейна публична интернет страница ". Същият параграф попада и в наредбите за 2016 и 2017 година (тази за 2019 година не е оповестена в уеб страницата на БФС).

От пресслужбата на " Царско село " обявиха, че напъните досега са били ориентирани към подготвянето на стадиона за мачовете в Първа лига, както и че към този момент се работи по построяването на уебсайт.

Визия за бъдещето

По време на конгреса на БФС през февруари 2018 година на членовете беше раздадена тактиката на футболния съюз, озаглавена " 2018-2022: Визия за бъдещето ".

В началото ѝ президентът на БФС Борислав Михайлов споделя, че една от задачите е организацията " да продължи да разпространява футбола ".

Главата " Професионален футбол " стартира с точка " цифровизация ". Един от акцентите гласи: " Превръщане на Първа лига и Втора лига в атрактивен артикул, който да съставлява интерес освен за почитателите, само че и за нашите рекламни сътрудници ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР