Четири месеца след въвеждането на правилото за Трите Д -

...
Четири месеца след въвеждането на правилото за Трите Д -
Коментари Харесай

Добавяме четвърто към Трите Д-та - Витамин D

Четири месеца след въвеждането на правилото за Трите Д - дисциплинираност, отдалеченост и стерилизация, от Националния действен щаб вкараха и четвърто - Витамин D. Съветът към жителите насочи шефът на Национален център за заразни и паразитни проф. Тодор Кантарджиев по време на днешния постоянен брифинг.

" Пролетта казахме за Трите Д-та. Дисциплината - най-много за маските, дезинфекцията... Сега слагаме едно четвърто Д - Витамин D. Защо? При неналичието на слънцегреене, това е нещо медицински потвърдено. Моля, предизвестявам. Никакви свръхдози. Витамин D се взима с спиране 10-15-20 дни. 4 капки е естествената доза за възрастен. Около 1 или 2 капки за деца според от възрастта и килограмите ", предписа Кантарджиев.

Той не скри раздразнението си от повдигнатата още веднъж тематика за защитните свойства на маските и като акцентира, че го прави за финален път, разяснява сбито:

" Маските не избавят на 100%, само че доста понижават опцията да се заразиш. 5 години съм работил с изключително рискови инфекции. Само вманиачен човек може да работи без маска с зараза, при която може да се болести с аерозол ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР