Четири месеца след като кметът на Калофер Румен Стоянов успя

...
Четири месеца след като кметът на Калофер Румен Стоянов успя
Коментари Харесай

Кметът на Калофер бутна в съда и наложената му глоба за мъжк...

Четири месеца откакто кметът на Калофер Румен Стоянов съумя да събори в съда възбраната на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на мъжкото хоро в Калофер, градоначалникът реализира още една победа. С решение на магистратите в Карлово е анулирана санкцията в размер на 1000 лева, наложена му от РЗИ за нарушение на настоящите противоепидемични ограничения.

Мотивите на Районния съд в Карлово са следните: " Липсва изчерпателно фактическо изложение на нарушаването и събитията, при които е било осъществено, което съставлява значително процесуално нарушаване. Ето за какво наказателното разпореждане е издадено и при основни нарушавания на административно индустриалните правила и за това се явява с изключение на погрешно, и незаконосъобразно, заради което следва да бъде анулирано ".

Решението на магистратите може да се апелира в период от 2 седмици пред Административния съд в Карлово.

Припомням, че точно пловдивският съд анулира възбраната наложена от МВР-Карлово за осъществяване на мъжкото хоро в Калофер на Богоявление.

Разпореждането да се съблюдават ограниченията и да не провежда ритуала бе ориентирано към кмета на Калофер Румен Стоянов. Той го нападна в съда, като решението е в негова изгода.

Градоначалникът тогава уточни, че в разпореждането заповедите на министъра на опазването на здравето са неточно посочени и липсва уточняване на правилните разпореждания, които биха били нарушени. Изтъква, че така наречен „ мъжко хоро “ се организира непринудено, по силата на дългогодишна традиция, без съответен уредник, също, че са нарушени правилата за равенството и безпристрастност.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР