Четири месеца след инцидента на язовир "40-те извора" и след

...
Четири месеца след инцидента на язовир "40-те извора" и след
Коментари Харесай

Асеновград отново се вдига на протест


Четири месеца след случая на язовир "40-те извора" и след ареста на 11 мъже за побой над деца- гребци и техни треньори, наказани няма, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Делото е върнато на прокуратурата от Районен съд- Асеновград, а прокуратурата стачкува. Има действителен късмет обвинените, които са поданици на ромската махала Лозница, да излязат на независимост. Това е мотивът асеновградчани още веднъж да се вдигнат на митинг през днешния ден от 16 часа. Дали той ще е съпоставим с летните митинги, които в продължение на две седмици поддържаха високото напрежение в града и в които участваха хиляди, още не може да се каже. Засега самодейността на Инициативния комитет на митингите се разисква в обществените мрежи. Сборното място още веднъж е паметникът на цар Иван- Асен II в центъра на града, а маршрутът на протестното шествие е същият- от паметника през Железния мост до постройката на община Асеновград.

Мерките, които незабавно бяха взети след летните митинги, се размиват в правосъдната обстановка, настъпила, откакто съдът откри процесуални нарушавания. Най- значителната измежду тях беше откриването на полицейска приемна в ромската махала и събарянето на няколко противозаконни постройки там. Попълването на щата на асеновградската полиция към момента не е реалност, а резултат от извършената кръгла маса с присъединяване на вицепремиера Валери Симеонов и омбудсмана Мая Манолова е рано да се чака, там заключенията бяха по-скоро в региона на теоретичните пожелания. Една от ограниченията, обещани от кмета на града, беше провеждането на национална Кръгла маса по въпросите на етническия мир в три следващи срещи, извършена е единствено първата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР