Четири месеца ще са необходими на германския енергиен регулатор, за

...
Четири месеца ще са необходими на германския енергиен регулатор, за
Коментари Харесай

Необходими са 4 месеца за пускането на „Северен поток 2“

Четири месеца ще са нужни на немския енергиен регулатор, с цел да сертифицира " Северен поток 2 ", написа Ройтерс. Преди дни от " Газпром " оповестиха, че газопроводът е изцяло финализиран и първите доставки могат да бъдат осъществени още на 1 октомври, предава Investor.

На 8 септември немската организация е получила цялостната документите по плана, излиза наяве от обява на уеб страницата на институцията, отговаряща за развиването на инфраструктурните планове в Германия.

След като регулаторът завърши инспекцията на плана, план на решение за издаване на лиценз за работа на газопровода ще бъде изпратено до Европейската комисия (ЕК).

Германската организация би трябвало да се увери преди този момент дали " Северен поток 2 " е в благозвучие с европейските правила. Едно от тях е, че притежателят на мрежата и доставчика на суровината би трябвало да бъдат разнообразни юридически лица. В края на август " Газпром " изгуби правосъдната борба, с която се опитваше да си обезпечи изключение от Третия пакет за либерализация на енергийния пазар.

" Северен поток 2 " удвоява потенциала на тръбите, които сега доставят газ от Русия до Германия. Проектът обаче получи доста рецензии от страна на Съединени американски щати и Украйна, както и от други европейски страни, че усилва зависимостта на Европа от съветския природен газ, написа Investor.

През последните седмици немският канцлер Ангела Меркел се пробва да тушира напрежението към газопровода. При посещаване в Киев тя увери украинския президент Володимир Зеленски, че има ходове, с които да парира опити на Москва да употребяват плана като геополитическо оръжие.

През този уикенд (11-12 септември) Меркел беше на последната си аудиенция в Полша, където съобщи, че е дала явен сигнал на Русия, че Украйна ще остане директна страна на съветския природен газ и след приключването на съглашението сред двете страни през 2024 година.

В Полша имат вяра, че това е едно от решенията на задачата да бъде понижено въздействието на Москва в Европа посредством потреблението на природния газ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР