Четири месеца преди на навърши 58 години, Шон Пен съобщи,

...
Четири месеца преди на навърши 58 години, Шон Пен съобщи,
Коментари Харесай

Шон Пен – Влюбен в скандала

Четири месеца преди на навърши 58 години, Шон Пен заяви, че към този момент е изгубил тръпката по киното и върви към привършване на своята дълга любовна история с актьорската игра.

Легендарният реализатор с известност на неприятно момче и упоритости на интелектуалец още преди време стартира да разнообразява с дирижиране, само че в този момент той се прицели към литературата. Шон Пен пусна своя дебютен разказ “Bob Honey Who Just Do Stuff ”, който беше размазан от критиците и получи неофициалната и непрестижна купа “най-лоша книга на годината ”.

Шон Пен беше предизвестил, че някои хора ще схванат книгата му, а други няма да я схванат. Той се надяваше, че романът ще поляризира публиката и ще бъде по едно и също време обичан и ненавиждан. Но за негово страдание “Bob Honey Who Just Do Stuff ” бе универсално оплют поради своята неуместна неплатежоспособност и чудовищна рекламация. Романът, който трябвало да се интерпретира като някаква извратена рецензия на американското общество в епохата на президента Доналд Тръмп, споделя за наемен палач в работа на държавното управление. Рецензиите за книгата в огромните медии станаха сензация сами по себе си. Опитът за разказ провокира вълна от занимателни и унизителни оценки. “Творбата ” на Шон Пен беше избрана като “отвратителена на едно равнище и глупава на доста други равнища ”. В друго ревю пишеше, че “Пен написа прозаичност като че ли обезверено търси премия от американската асоциация по алитерация ”. А доста от критиците са по-директни и просто споделят, че литературният напор на артиста е “боклук ”.

Тоталният критически неуспех на романа му надали ще накара Шон Пен да изпадне в меланхолия и сериозна интроспекция. Той има дълга и сполучлива кино кариера, купища пари и към момента е в добра физическа форма, макар че лицето му е станало релефна карта на дългогодишна корист с корав алкохол и всевъзможни опиати. Шон Пен не бяга от несъгласията и свадите – той се прегръщаше с кървави диктатори и протестираше против американското държавно управление. Правеше се на феминист и биеше някогашната си половинка Мадона. Режисираше сполучливи филми и се изказваше по допустимо най-неадекватния метод. Даряваше пари за бедстващи райони и нападаше папараци с плесници. Съдеше сътрудници за клюка и самичък беше преследван от закона за сбирка от изцепки. Той желае да бъде по едно и също време мъдрец и гамен, хитрец и прям актьор, плейбой и невротичен ексцентрик.

Шон Пен може да е спорна политическа фигура със своя коренно ляв и антизападен активизъм, и да е към този момент провален публицист още с дебютната си книга, само че като артист няма неточност. Той е един от най-качествените американски реализатори за последните десетилетия. Пен прави прелестни функции във филми като “Пътят на Карлито ”, “Осъденият на гибел идва ”, “Сладък и гнусен ”, “Реката на тайните ”, “Милк ”, “Аз съм Сам ”, “Тя е толкоз прелестна ”, “Хърли-бърли ”, “21 грама ”. Като режисьор се регистрира с “Индианският бегач ”, “Клетвата ”, “В дивото ” и други

Шон Пен има органически екранен гений и дарба да насища сцените, в които се появява напрегнато и очакване. Той се превъплъщава безпроблемно в разнородни облици и познава нюансите и дълбочините на своя поминък по-добре от множеството огромни холивудски звезди.

Но очевидно към този момент му е писнало. В актьорската игра той е постигнал всичко. Успехът в Холивуд е подвел Пен и голямото му его се блъсна в действителността на бруталните реакции към неговия свръхамбициозен и необикновено придирчив разказ.

Ако не друго, Шон Пен може да се утешава от неприятните рецензии в прегръдките на хубави дами. Той към момента е прелъстителен за дамите и постоянно е спряган в следващата звездна случка. През годините той е имал дълги фамилни връзки с Мадона и колежката си Робин Райт, от която две деца. Преди няколко години Шон Пен стартира любовна спекулация с Шарлийз Терон и двамата даже оповестиха годеж, само че тя го напусна след по-малко от две години.

Един от най-награждаваните артисти на своето потомство

Шон Пен е един от най-награждаваните артисти на своето потомство и един от дребното реализатори с две награди “Оскар ” за основна мъжка роля. Той печели статуетките за “Реката на тайните ” и “Милк ”. Общо Шон Пен има пет номинации за наградата на Академията. Актьорът има още над 70 разнообразни оценки и 105 номинации. Но в последните години като че ли поизгуби формата си и се снима в поредност от посредствени и провалили се продукции. Вероятно този артистичен декаданс е съдействал за решението му да се откаже.

За него

Трябва да престане да се излага

Понякога е по-добре един сполучлив човек да спре до момента в който е време. Аз знам това по-добре от всеки различен. Шон Пен не стопира да прави простотии и аз споделям, че е извънредно време да престане да се излага. Последното му изявление при Стивън Колбер беше като влакова злополука. Тотален неуспех. Книгата му беше закопана. Никой естествен човек не би харесал сходна псевдоинтелектуална мастурбация. Този човек си повярва прекомерно доста. Шон Пен не е публицист и в никакъв случай няма да бъде.

Хаурд Стърн, радиоводещ и продуцент

Един от най-прекрасните артисти и филантропични деятели

Шон е един от най-прекрасните артисти и филантропични деятели, които познавам. Докато снимахме “Осъденият на гибел идва ” аз доста ясно си дадох сметка с какъв грамаден гений има той. Освен това е милосърден хуманист и човеколюбец. Направи толкоз доста за хората в Хаити след земетресението и за бедстващите в Ню Орлиънс след урагана Катрина. Прекрасен човек.

Сюзън Сарандън, актриса

Винаги взима страната на враговете на Америка

Шон Пен е позор за Америка и Западната цивилизация като цяло. Той употребява своята международна известност, с цел да атакува американското общество като в това време се подмазва на най-бруталните диктатори на планетата. Искам да видя по какъв начин Шон Пен ще разяснява обстановката във Венецуела, където изгладнелите хора ядат плъхове от улицата и са избивани от личното си държавно управление. Шон Пен беше един от най-отблъскващите и шумни пропагандисти на този режим и в този момент би трябвало да поеме своята отговорност. Но се колебая, че ще го направи. Той е и единствената причина да изпитвам страдание и състрадание към Мадона.

Бен Шапиро, създател и политически коментатор
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР