Четири марки гуми, които принадлежат към премиум сегмента, направиха най-доброто

...
Четири марки гуми, които принадлежат към премиум сегмента, направиха най-доброто
Коментари Харесай

Германците тестваха зимни гуми на различни марки, ето кои се представиха най-добре

Четири марки гуми, които принадлежат към премиум сегмента, направиха най-хубавото показване в теста за зимни гуми на най-големия немски автоклуб ADAC. Ясно се открояват марките Continental, Dunlop, Goodyear и Michelin.

Изследвани са общо 32 модела от два размера - гуми за SUV от междинен клас и компактни коли, написа auto-press. В размер 225/45 R17 четири гуми получиха оценка „ положително “, единадесет „ приемливо “ и една „ неприятно “ за изцяло показване.

Continental WinterContact TS870 впечатли както във връзка с сигурността при шофиране, по този начин и във връзка с екологичния си отпечатък. Michelin Alpin 6 реализира най-хубавия рейтинг за екологичен баланс с помощта на огромния пробег и ниското изхабяване.

Goodyear UltraGrip Performance+ събра точки във връзка с тегло и разход на гориво. Dunlop Winter Sport 5 получи добра обща оценка макар леките недостатъци на мокри пътища.

Kormoran " Snow " реализира най-високи оценки на сняг с грубия си протектор, само че неговите качества на изсъхнало и изключително на мокро са неприемливи, споделя ADAC. Следователно тази гума би трябвало да бъде класифицирана като „ дефектна “. Той приключва на последно място в класацията на ADAC.

За гумата с размер 205/60 R16 общото умозаключение е положително. Седем от 16-те тествани гуми са оценени като положителни, седем като приемливи и две като незадоволителни.

Четири от гумите с добра оценка (Dunlop Winter Sport 5, Michelin Alpin 6, Goodyear UltraGrip 9+ и Continental WinterContact TS870 P) бяха безапелационни както във връзка с сигурността при шофиране, по този начин и на екологичното показване.

Lassa Snoways 4 и Austone Athena SP 901, въпреки това, бяха оценени като незадоволителни заради слабостите си в сигурността при шофиране.

Lassa се показа изключително едва на заснежени пътища, до момента в който Austone реализира най-лошите резултати при ръководство, най-дългия спирачен път и най-лошите характерности на аквапланинг на мокри пътища.

Както при теста на летните гуми за 2023 година, ADAC употребява нова система за оценка - тя се състои от 70 % „ сигурност при шофиране “ и 30 % „ екологичен баланс “. Безопасността при шофиране е тествана на сухи, мокри и зимни пътища.

Износването, разходът на гориво и шумът са критерии за екологичния баланс. Теглото на гумата, абразивната маса и наличието на замърсители или документът на производителя също са включени в тази степен.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: гуми зимни гуми ADAC тест на гуми Continental Dunlop Goodyear Michelin Kormoran Lassa Austone аквапланинг
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР