Четири лева за възрастни, 2 лева за ученици, 8 лева

...
Четири лева за възрастни, 2 лева за ученици, 8 лева
Коментари Харесай

4 лева за вход за новите галерии

Четири лв. за възрастни, 2 лв. за възпитаници, 8 лв. за фамилии с деца - това са цените на билетите, против които ще гледаме изложбите в двете нови художествени галерии - " Капана " и на ул. " Гладстон ". Всеки четвъртък от месеца достъпът е изцяло безвъзмезден. Допълнението на наредбата за локалните такси и цени на административни услуги е препоръчано от администрацията и ще се преглежда на днешната сесия на Общинския съвет.

Галерия " Капана ", за която са преустроени общинските 1000 кв. метра в Детмаг " Снежанка ", неотдавна беше публично отворена и към този момент за вход не се заплаща. С билет ще влизаме евентуално от 1 септември. Предполага се, че до тогава ще бъде приключен и градежът на изложбената зала на ул. " Гладстон ". Двете галерии костват 4,5 млн. лв..

Общината ще дава залите чартърен. За осем часа прилагане на цялата изложба на ул. " Гладстон " цената е 1500 лв.. Наемите на конферентната зала са сред 300 и 700 лв., според от времето.

Дружеството на пловдивските художници се надява да получи постройката на ул. " Гладстон " за безвъзмездното прилагане. Председателят Снежана Фурнаджиева припомня, че с предходно решение на Общинския съвет галерията беше дадена за стопанисване на сдружението. Тя е уведомила министъра на културата, че в общината не желаят да съблюдават меморандума, и Боил Банов е наредил на кмета новата постройка на ул. " Гладстон " да даде на създателите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР