Четири лева повече ще трябва да плащат родителите на деца,

...
Четири лева повече ще трябва да плащат родителите на деца,
Коментари Харесай

Вдигат таксата за бебешката кухня в Монтана

Четири лв. повече ще би трябвало да заплащат родителите на деца, които употребяват услугите на детската млечна кухня в Монтана. Предложението на общинската власт е месечният ваучър от 24 да стане 28 лв.. Причина за желаното повишаване са еднократните съдове, в които от 18 май се раздава храната.
Детската кухня беше затворена на 16 март, дни след оповестяването на изключителното състояние поради ковид. Отворена е още веднъж на 18 май. По предписание на РЗИ храната се разпределя в еднократни съдове.
„ Раздаването на храната в такива съдове подсигурява по-голяма сигурност в актуалната конюнктура, улеснява родителите и личния състав и редуцира времето за обслужване на майките. ", разясняват от управата в Монтана.
В момента храна от кухнята вземат фамилиите на 308 деца от 10-месечна до 3-годишна възраст. Те получават тристепенно меню – чорба, главно и десерт. През февруари цената на един храноден на дете е била 2.32 лева Разходите за личния състав, електричеството, отоплението, водата и другите консумативи се поемат от общинския бюджет. Парите, които заплащат родителите са главно за продуктите. Разходите са еднократните купички са 4 лв. месечно на дете, в случай че се взема храна през целия месец. Това е повода управата да изиска увеличение на цената на купона.
Повишава се и цената на дневния ваучър в диетичния стол. От 2.24 лева той става 2,50 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР