Четири кръга преди края на португалското първенство Порто е съвсем

...
Четири кръга преди края на португалското първенство Порто е съвсем
Коментари Харесай

Бенфика почти поднесе титлата на Порто след победа над шампиона Спортинг

Четири кръга преди края на португалското състезание Порто е напълно покрай шампионската купа, а това чувство се усили след снощната победа на Бенфика над Спортинг (Лисабон) с 2:0. Домакините от " Жозе Алваладе XXI " към този момент изостават с 9 точки от Порто, който има 82. Бенфика си подсигурява най-малко 3-ото място с 67.
Снимка: БГНЕС  Бенфика съвсем сервира купата на Порто след победа над първенеца Спортинг
Шансовете на лъвовете и преди този мач не бяха изключително огромни, въпреки Порто да го чакат до края два тежки мача – с Брага и с Бенфика. Последното им проваляне беше точно от Брага с 1:2 на 22 януари. Надеждите им бяха свързани с изключителното равнище на Пабло Сарабия и Паулиньо, всеки с по 11 гола досега през този сезон. Но нищо от това не сработи в 97-те минути игра. Спортинг (Лисабон) нямаше кой знае какво превъзходство против Бенфика и " орлите " справедливо ликуваха след голове на Даруин Нунес в 14-ата минута, както и на Жил Диаш във 2-ата минута на добавеното време след ново подаване на уругваеца Нунес.

Снимка: БГНЕС  Бенфика съвсем сервира купата на Порто след победа над първенеца Спортинг
Единствено пред Паулиньо се откри една опция да вкара при започване на мача след подаване на Поте, само че вратарят Влаходимос сподели непоклатимост и улови. След това пристигна попадението на Даруин Нунес след дълъг пас зад отбраната на Ян Вертонген и от този миг до края домакините не съумяха да извърнат хода на срещата.

По-рано денем Порто разгроми със 7:0 Портимонензе с хеттрик на иранския нападател Мехди Тареми, два гола добави Еванилсон и по един Марко Груич и ветерана Пепе.

| ⏹ FINAL WHISTLE!!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР