Четири коня са умрели в Golden Gate Fields в района

...
Четири коня са умрели в Golden Gate Fields в района
Коментари Харесай

4 коня са умрели на състезателна писта в района на залива на Сан Франциско в рамките на 2 седмици

Четири коня са умрели в Golden Gate Fields в региона на залива на Сан Франциско през последните две седмици, сподели представителят на Калифорнийския ръб по конни надбягвания Майк Мартен във вторник пред CNN.

Два от конете, 5- и 6-годишни, бяха евтаназирани на 1 октомври и 25 септември, откакто претърпяха мускулно-скелетни пострадвания от надпревари и извършения, сподели Мартен.

2-годишен кон умря на 27 септември след „ очевидна сърдечна непълнота “, а четвърти кон беше евтаназиран, откакто получи рана в кабината си, сподели той.

Има 12 смъртни случая на коне в Golden Gate Fields през 2023 година, сподели Мартен. Пет са регистрирани като мускулно-скелетни пострадвания, които са получени по време на надпревари и тренировки, а седем са немускулно-скелетни, сподели той.

На тази фотография от май 2023 година Хавиер Кастелано, на върха на Mage, третият отляво, се вижда с други зад глутницата, до момента в който вършат първия завой, до момента в който се състезават в 149-ото съревнование на конното надпреварване в Кентъки Дерби в Чърчил Даунс, събота, 6 май, 2023 година в Луисвил, Кентъки. class= На тази фотография от май 2023 година Хавиер Кастелано, на върха на Mage, третият отляво, се вижда с други зад глутницата, до момента в който вършат първия завой, до момента в който се състезават в 149-ото съревнование на конното надпреварване в Кентъки Дерби в Чърчил Даунс, събота, 6 май 2023 година, в Луисвил, Кентъки. Хулио Кортес/AP

Немускулно-скелетните пострадвания могат да варират от заболяване или злополуки, съгласно Мартен.

Бордът за конни надбягвания разполага с над 50 начинания за сигурност, с цел да подсигурява сигурността на конете, в това число група за обзор, която преглежда надпреварите, тренировките и ветеринарните записи на коне, включени да бягат, сподели Мартен. „ Това беше смела стъпка, която Калифорния предприе, с цел да отбрани конете, защото в предишното регулаторите не са взели участие в решенията, свързани с образованието и надпреварите с коне “, сподели той пред CNN.

клас на Чърчил Даунс CNN видео

От 2020-2021 година е имало 16 смъртни случая от мускулно-скелетни пострадвания в Golden Gate Fields и 13 от 2021-2022 година, сподели Мартен.

Golden Gate Fields ще затвори през 2024 година, тъй че компанията може да „ удвои своите влиятелни спортни и подготвителни места в парка Санта Анита и Сан Луис Рей Даунс “, заяви пистата по-рано тази година.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР