Четири коня напускат базата в Борисовата градина. Те са участвали

...
Четири коня напускат базата в Борисовата градина. Те са участвали
Коментари Харесай

Четири коня напускат базата в Борисовата градина

Четири коня напущат базата в Борисовата градина. Те са взели участие в тренировки и рехабилитация на деца. Идва време, когато изтощените коне се пенсионират. Рапира, Беатрис, Принц и Марта напущат Конната база в парка.

Решението на Столичния общински съвет е конете да бъдат отглеждани от неправителствената организация " Анимал Рескю София ". Засега организацията има база чартърен, надяват се до края на септември да изградят лично леговище за коне и магарета край София.

Беатрис има своите болести и не може да е толкоз ефикасна, работейки с деца.

Понито Принц също ще бъде обещано за специфични грижи, защото към този момент съвсем не вижда. Най-тежко е положението на Рапира, която е доста слаба поради заболяване.

Новината за преместването на конете тормози посетителите на конната база, че тя ще бъде затворена след приемането на устройствения проект на парка.

„ Ние разпореждаме на кмета на регион „ Средец” да организира такава процедура и всички организации, които разполагат с сходни благоприятни условия, да правят образование или грижа посредством хипнотерапия ще могат да аплайват и надлежно да станат наематели”, изясни Лорита Радева, ръководител на Комисията по запазване на околната среда в СОС.

Все още не е ясно по кое време тъкмо четирите коня ще изоставен базата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР