Четири конкретни стъпки, които да помогнат в борбата с нелоялните

...
Четири конкретни стъпки, които да помогнат в борбата с нелоялните
Коментари Харесай

КНСБ предлага четири стъпки срещу спекулата в цените

Четири съответни стъпки, които да оказват помощ в битката с нелоялните търговски практики и спекулата в ценообразуването на главните артикули оферират от КНСБ. В своя позиция от синдикалната организация показват подготвеност за подпомагане при правенето на съответните ограничения, политики и начинания за битка с нелоялните практики и спекулата в цените по веригата на доставка.
В ролята си на главен участник в обществения разговор КНСБ предлага четири стъпки. Първата е показване на цените на главните хранителни и нехранителни артикули по схемата „ нето – нето ”. Това ще разреши съответното съпоставяне на себестойността на обособените артикули без съществуването на другите административни разноски като реклама, логистика, складово предпазване. Изпълнението на тази стъпка ще успокои потребителите, че не са жертви на нечиста сделка, а въпреки това ще разреши на търговците да потвърдят, че не употребяват нелоялни търговски действия, аргументират се от КНСБ.
Като втора стъпка синдикатите оферират да се вкарат идентични периоди на смяна на цените и на погашение за доставка по цялата верига. Това, смятат те, ще помогне да се отстрани опцията за завишаване на цените сред обособените участници с оглед закъснение и потребление на времевия интервал като неконкурентно преимущество.
КНСБ упорства и да се ревизират методите, посредством които се позволяват нови участници на пазара в другите браншове. Трудната опция за нахлуване на нови участници, в композиция със подписани дълготрайни контракти, основават изискванията за картелни преговори, е позицията на синдикалната организация.
Четвъртата стъпка е в посока осветляване на връзката „ качество-цена ”. 
„ Всички артикули, които влизат в категорията „ малоценни богатства ”, би трябвало да бъдат обект на сериозен надзор и проверка от позиция на ценообразуването им. Според нас, в случай че тези оферти бъдат взети поради от регулаторните органи, ще се изсветли методът на формиране на цените по цялата верига на доставка, което е доста значима стъпка за възвръщане на доверието на потребителите в пазарната стопанска система ”, допълват от КНСБ.
От 16 февруари Комисията за отбрана на потребителите, Българската организация по сигурност на храните и Националната организация за приходите започнаха масирани проверки в комерсиалната мрежа в цялата страна по отношение на качеството на храните и ценообразуването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР