Четири клуба от Варна, Благоевград и София ще се борят

...
Четири клуба от Варна, Благоевград и София ще се борят
Коментари Харесай

Откриват сезона в гимнастическия паркур, има готов проект за специален парк

Четири клуба от Варна, Благоевград и София ще се борят за оценките в първото за годината съревнование от държавното състезание в гимнастическия паркур. Надпреварата ще се организира на 29 април в Северен парк в столицата, а дисциплините включени в програмата са две – скорост и свободен жанр.

" Постарахме се тази година надпреварите да бъдат една концепция по-добри. Този път ще прибавим бутон за спийд, както се прави по международните надпревари, с цел да бъде всичко по-адекватно и по-професионално. Ще имаме по-добро озвучаване, водещи, музика и надлежно подготвени съдии, които минаха специфичен курс при двукратния ни международен първенец Делян Димитров – Дидо ", заяви Йоан Досев - представител на клуб ReCreate, уредник на шампионата.

Домакините ще употребяват старите уреди, които към този момент са много амортизирани, като се надяват скоро да стартира построяването на нов профилиран парк за паркур.

" За момента разполагаме с постройките, които сме употребявали до момента, само че те стартират лека- бавно да се амортизират. Може би за идващите надпревари ще би трябвало да измислим нови постройки, които да подхождат на стандартите за международните надпревари. Трябват ни повече постройки с лостове, повече постройки със стени, с цел да може да се комбинират всичките детайли, които се изискват в критериите за оценяване ", изясни Досев.

" През ноември месец, с поддръжката на федерацията и на всички останали спортисти в България, успяхме да съберем нужните 1000 подписа в онлайн петицията, с която желаеме да бъде построен паркур-парк. Паркът ще бъде на територията на община Илинден в Западен парк. Вече имаме позволение, би трябвало да проведем една среща с кмета на общината, в която да уточним тъкмо къде и по какъв начин ще се разположи оборудването. Мисля, че това ще бъде най -големият парк на Балканите. Това ще помогне освен за развиването на спорта в България, само че ще притегли и туристи, които ще идват да упражняват. Бюджетът за плана е към 1 милион лв. и се надяваме да бъде финансиран от Министерството на младежта и спорта и Столичната община ", добави Йоан Досев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР