Четири клуба от Пловдив се оплакаха, че общинският басейн Младост

...
Четири клуба от Пловдив се оплакаха, че общинският басейн Младост
Коментари Харесай

Пловдивските клубове възмутени, че децата остават извън басейна

Четири клуба от Пловдив се оплакаха, че общинският басейн " Младост " не се употребява и ръководи рационално, което пречи на децата да водят естествена подготовка в изискванията на засилени ограничения поради рецесията с ковид. Отборите излязоха с намерено писмо, в което показаха настояванията си, както и своята угриженост за подготовката и тренировките на децата. Инициатори са ръководители и треньори от четирите клуба – Младост’91, Спринт, Пловдив 2019, тим по триатлон, родители и състезатели.

Ето какво се споделя в писмото:

Разбираме условията и ограниченията, наложени поради епидемиологичната обстановка, само че оставаме с усещане, че те са доста комфортно опрощение да не се поставят старания и рационално да се ръководи басейна с отговорност към децата.

Подобни уреди в други градове обезпечават достъп на доста повече деца при съблюдаване на условията.

Например в държавните басейни в Бургас и в Благоевград работят от 7 до 21 часа и се позволяват групи на всеки час – в кулоар по 5 индивида, в Стара Загора 30 минути време за стерилизация сред тренировките и работи през целия ден без спиране, сходна е обстановката в София на басейн „ Спартак “.

Функционирането на другия – частен басейн в Пловдив също демонстрира по какъв начин може да се усъвършенства работата. Тук обаче работното време е от 7 до 12 часа и от 14.30 до 19 часа, а прозорецът сред сесиите е 90 минути?

Общинският басейн следва да се употребява от към 360 деца, картотекирани в четирите плувни клуба, а при сегашната организация, при тренировки на четири деца в кулоар и освен това работно време, съумяват да упражняват 96 деца!!!

Трябва с лека ръка да се „ захвърлят “ повече от 200 трениращи до момента деца ли? Както сред прочее се случи преди три дни и едно дете бе отстранено и оставено мокро и единствено в 7:30 сутринта, тъй като се оказа „ допълнително “.
Притеснени сме и от неналичието на каквато и да е изясненост и проект отсега нататък.

Дали отново няма да се случи да бъде затворен басейнът в разгара на лятото, както предходната година. Имайки поради, че басейнът тази година беше затворен цели два месеца и половина.

От общинското дружество „ Жилфонд “, което дава отговор оборудването, отхвърлиха обвиняванията и обявиха, че басейнът работи според всички противоепидемични ограничения и условия, наложени от държавното управление.

В работното време няма отмора. Между заниманията се вършат дезинфекции, а цялата процедура е по-тромава, защото децата взимат душ преди и след всяко влизане в басейна.

Преди дезинфекцията пък се прави и подсушаване. Времето, в което басейнът е затворен, се употребява за машинно обеззаразяване - въпреки всичко това са над 1000 квадратни метра и цели 28 пространства. Това се прави и вечер след 19 часа, с цел да може на идващия ден в 7 сутринта басейнът да е подготвен за тренировки.

Надяваме се последователно противоепидемичните ограничения да бъдат поправени и работата да се възстановява, само че сега целодневно и ежечасно работим според условията на министерството и РЗИ, съобщи Александър Радев от „ Жилфонд “.

BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР