Четири къщи в с.Ливада в Бургаската община Камено осъмнаха под

...
Четири къщи в с.Ливада в Бургаската община Камено осъмнаха под
Коментари Харесай

​Четири къщи в с. Ливада в Бургаско осъмнаха под вода

Четири къщи в с.Ливада в Бургаската община Камено осъмнаха под вода след час и половина проливен дъжд. Паднали са към 160л на кв метър, а река Русокастренска е придошла в региона на с. Ливада, излязла е от руслото и е наводнила няколко от къщите по крайбрежната улица. Няма потърпевши хора, само че материалните вреди са огромни.

Ливада, Камено

Само за два часа водата е унищожила мебели, електрически уреди, фураж. Собствениците на две от къщите, които са най покрай реката споделят, че се наводняват при всеки по-голям дъжд и че възобновяване е напълно за тяхна сметка.

Кметът на община Камено сподели, че от няколко години има план за промяна на реката, за който Комисията по бедствия и повреди не отпуска финансиране.

инж. Жельо Вардунски-кмет на Община Камено: Откакто съм кмет аз от три години, дори преди огромното злополучие, ние подобен план имаме за Ливада, само че всякога не сме одобрявани, не знам заради какво причина, какво би трябвало да се случи още в Ливада, че комисията най-сетне да разбере, че този план е нужен да се реализира.
Днес екипи, обезпечени от Община Камено, помагаха за изчистването от наносите и тинята.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР