Четири кашона с книги и два комплекта с портрети и

...
Четири кашона с книги и два комплекта с портрети и
Коментари Харесай

Учителка набира учебници за бесарабски училища

Четири кашона с книги и два комплекта с портрети и картини за образование по история е събрала учителката Елисавета Георгиева като част от акция, отдадена на 180 години от рождението на Марин Дринов. Освен с родолюбивите си начинания, ориентирани към исторически места и църкви в България, панагюрката е известна и с множеството дарения, направени за бесарабските българи и техните деца.

До края на юни Елисавета Георгиева ще продължи да събира  хубави български книги, учебници по български език, география и история на България, етнографски предмети и всичко, което повдига българския дух. Тя прецизира, че този път даренията ще заминат за село Василевка, Одеска област. В украинското село, което е учредено през 1830 година от бежанци от одринското село Вайсал и Стара планина, живеят над 3 хиляди българи. Етнографски предмети и дарения ще заминат за друго населено място в региона - Терновка, както и за град  Харков, където е живял Марин Дринов.

Кампанията на учителката в гимназията по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм има идващ стадий, обвързван със Спасо-преображенския събор в Украйна. Целта е да се съберат парични средства и да се подари икона с лика на свети Иван Рилски. Събраната досега сума съгласно нея е добра, само че е добре да се включат още донори.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР