Четири картини и два бюста от нацистката епоха, на които

...
Четири картини и два бюста от нацистката епоха, на които
Коментари Харесай

Спомен от Хитлер в подземията

Четири картини и два бюста от нацистката ера, на които евентуално е изобразен Адолф Хитлер, бяха изровени от подземията на австрийския парламент при краткотрайното му пренасяне за цялостно реновиране на постройката от 19-и век, съобщи Reuters.

"Всъщност не е изненадващо за постройка на 130 години. Знаехме, че през Втората международна война Народното събрание е служил като публична централа на нацистката партия и чакахме да създадем открития ", оповестиха от пресслужбата на Народното събрание.

Според председателката на Народното събрание Дорис Бурес находката "подчертава нуждата от работа по към момента непълната история на тази постройка по време на Втората международна война ". През 2015 година стартира теоретичен план за попълване на историята на постройката, основана от виенския проектант Теофил Хансен, който се е вдъхновявал от неокласически здания.

Строежът продължава от 1874 година до 1884 година, като първичното й предопределение е в нея да се организират събрания на Райхсрата - събранието на представителите на другите провинции в империята на Хабсбургите.

Реновирането на постройката ще продължи до 2020 година. Австрийските депутати заседаваха за последно в нея на 13 юли, преди да се реалокират във краткотрайна постройка.

При подготвителните работи бяха открити и гоблени, украсявали кабинета на император Франц Йосиф през 80-те години на 19-и век
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР