Четири жертви взе само в неделя път I-4 край Микре

...
Четири жертви взе само в неделя път I-4 край Микре
Коментари Харесай

Можеше ли да се предотврати катастрофата край Микре с 5 жертви

" Четири жертви взе единствено в неделя път I-4 край Микре в зоната, известна като Отсечката на гибелта. Инцидентът е следващият на това място на пътя София - Варна и ясно демонстрира, че взимането на ограничения би трябвало да е в незабавен порядък! ", написаха в своя позиция от Европейския център за транспортни политики.

" Според първичната информация причина за трагичната злополука е погрешно изпреварване, нещо, което в действителност е постоянно събитие точно в тази зона, дружно с превишената скорост.

Припомняме, че сега тече акция на " Пътна полиция " точно във връзка с превишената скорост и неправилното изпреварване. Затова се питаме дали можеше най-малко в нейните рамки контролът край Микре да бъде засилен. Както и дали по този метод случаят можеше да бъде предотвратен.

Всъщност сме уверени, че епизодичните акции няма да решат казуса в смъртоносната права. Необходими са незабавни ограничения за предварителна защита и надзор, в това число оглед на пътните знаци, на настилката, разчистване на растителността, вероятно увеличение на камерите. Неведнъж ЕЦТП е подавал сигнали до управляващите за тези проблеми, само че и до момента реакция не е последвала ", допълват от Европейския център за транспортни политики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР