Четири жени от Лом - на 49, 57, 62 и

...
Четири жени от Лом - на 49, 57, 62 и
Коментари Харесай

Четири нови случая на заразяване с COVID-19 в Лом

Четири дами от Лом - на 49, 57, 62 и 69 години, са признати за лекуване в локалната болница "Св. Николай Чудотворец ", откакто са дали позитивни проби за COVID-19, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Монтана.

Така в община Лом към този момент има 12 дейни случая на инфекцията, като в локалната болница се лекуват 10 души. Част от тях са се заразили на празненство в ромския квартал на Лом "Хумата ", само че множеството от случаите нямат връзка между тях и са при хора от разнообразни обитаеми места в община Лом, разгласи шефът на РЗИ в Монтана доктор Елена Борисова.

В момента се чакат резултати от още PSR проби на пациенти и личен състав във вътрешното поделение на болничното заведение, защото има подозрение, че пациенти с пневмония са инфектирани с новия ковид. До излизането на резултатите отделението е сложено под карантина и е направена стерилизация на пространствата, прецизираха от здравната ревизия в Монтана.

Със заповед на кмета на Лом доктор Георги Гаврилов от през вчерашния ден в общината са неразрешени всички всеобщи прояви навън и закрито. Забраната се отнася за сватби, кръщенета, рождени дни, балове и други тържества, а също за семинари, конференции, концерти, за подготовки на танцови и певчески сформира. Футболните мачове и другите спортни надпревари в общината се организират без аудитория.

Днес в община Монтана има един случай на инфектиран с COVID-19. Това е юноша на 19 години, който до неотдавна бил на море и решил да си направи тест при завръщането си. Той е без признаци и е под карантина в дома си, прецизираха от РЗИ-Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР