Четири изтребителя вдигнати по тревогаЖителите на Тулча предупредени да се

...
Четири изтребителя вдигнати по тревогаЖителите на Тулча предупредени да се
Коментари Харесай

Руски дрон навлезе в небето на Румъния в среднощни удари

Четири изтребителя вдигнати по паника
Жителите на Тулча предизвестени да се скрият

Мишена на офанзивата бил град Измаил

Румънското въздушно пространство е било нарушено от съветски дрон за “много къс интервал от по-малко от три минути ” по време на офанзива през нощта против петък по цели в прилежаща Украйна, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на румънското отбранително министерство.

От ведомството прецизираха, че радарната система на страната е засякла евентуално нахлуване в румънското небе в пограничната зона на един от дроновете, взели участие в нападението. Негова цел е бил град Измаил, на украинския бряг на Дунав. Властите в Одеса оповестиха, че в офанзивата са починали трима души, а 14 са били ранени, както и че украинските сили са свалили 24 от общо 32 изстреляни съветски дрона.

Букурещ вдигнал по паника четири изтребителя - два Ф-16 и два Ф-18, които да следят офанзивата по въдух. А военните сили почнали търсене на вероятно паднали парчета от дрона.

Същевременно жителите на северната част на румънския окръг Тулча (където навлязъл дронът) получили посредством система Ro-Alert предупредително известие за опция от падащи от въздуха обекти. Двама души подали сигнал на единния номер за незабавни повиквания 112. Едното позвъняване е било за искане на повече информация, а при второто позвънелият е съобщил, че е чул детонации в северната част на страната, които са идвали от украинска територия.

“Изясняваме за успокоение на хората, живеещи в северната част на окръг Тулча, само че също и за тези, които идват като туристи, че не се нападат цели или региони на румънска територия ”, уточни в позиция Инспекторатът за изключителни обстановки в окръг Тулча.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР