Четири граждански брака са сключени през 2017 година в затвора

...
Четири граждански брака са сключени през 2017 година в затвора
Коментари Харесай

Четирима затворници казаха „да“ на половинките си в тъмницата в Пазарджик

Четири цивилен брака са подписани през 2017 година в пандиза в Пазарджик, заяви Пенка Попчева, специалист по обществени действия в локалния затвор. През тази година обаче няма нито един църковен брак на територията на тъмницата, макар че такива са сключвани в предходните лета. Сватбената гала в пандиза се прави от представители на „ Ритуални действия “ къч Община Пазарджик и ЕСГРАО, като се съблюдават всички ритуали и младоженците си разменят и халки в края и чуват обичаното си „ Горчиво ”.

Присъстват кумовете и очевидци, които са близки на младоженците или родственици по права линия, като това се изследва авансово от управата на пандиза. Ако имат деца, и те участват. На ритуала участва и брачен фотограф, само че пък младоженците нямат първа брачна нощ в пандиза и бракът се употребява чак, когато наказаният излезе на независимост. Сред най-честите претекстове за подписване на брак в пандиза са родени деца, които би трябвало да се узаконят от единия от родителите, или с очакване за по-благоприятен излаз от присъдата.

През предходната година е имало и няколко кръщенета в пазарджишкия затвор, които са осъществени от архиерейски наместник свещеник Яков, допълниха от Община Пазарджик.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР