Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена

...
Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена
Коментари Харесай

Осъдена задочно в Гърция: Българка твърди, че е станала жертва на кражба на фирмени данни

Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, наказана задочно в Солун. Присъдата е за контрабанда, само че съгласно сънародничката ни, самата тя е жертва в лъжлива скица. Жената описа пред bTV, че е икономист по обучение и има 37 години трудов стаж. Вече шест години води правосъдна борба. Настоява за анонимност поради околните, които не знаели за случая.

През юли 2013 година хладилен камион, тръгнал от България, е засечен в Гърция - с 24 хиляди л безакцизен етилов алкохол. В документите, открити в гръцкия водач, като спедитор е вписана нейна компания. Година по-късно тя към този момент е обвинена като съизвършител в контрабанда. По думите ѝ за това закононарушение гръцкото законодателство планува от 5 до 20 години затвор.

Жената твърди, че няма нищо общо със договорката и че с данните на компанията ѝ е злоупотребено. За проблема е алармирала и българските управляващи.

" Според мен, данните са ми изтеглени от Агенцията по вписванията, Търговският указател (...) подпечатани с печата на сдружението ми. При сканирането и публикуването - този щемпел е в смален размер. В смален размер се вижда, че е подправен печатът на хванатите документи ", разяснява дамата.

У нас е направена графологична експертиза, съгласно която има разминавания сред печатите, а пловдивската полиция даже стартира следствие за подправяне. Гръцките проверяващи се концентрират обаче върху това, че компанията не е развивала активност.

" За тях е равнозначно, че съм направила закононарушение, тъй като в Гърция било немислимо да имаш компания и с нея да не осъществяваш активност ", добави тя.

През ноември 2018 година дамата получава 4 години затвор на първа инстанция. А преди два месеца в съвещание, за което не била известена, присъдата ѝ е доказана. Новият ѝ юрист ще желае отменяне на решението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР