Четири години след взривовете край село Горни Лом, при които

...
Четири години след взривовете край село Горни Лом, при които
Коментари Харесай

След 4 години и 15 загинали прокуратурата продължава да разследва ”Миджур”

Четири години след гърмежите край село Горни Лом, при които починаха 15 души, прокуратурата още веднъж влиза на инспекция в завода за муниции ”Миджур ”. Това става по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров след сигнал на кмета и ръководителя на Общински съвет - Чупрене, заяви БНР.
В сигнала е посочено, че и все още не са подхванати нужните ограничения по безвредно запазване на взривните субстанции, произведения и средства, което слага под опасност живота и здравето на локалното население. Приложен е протокол от инспекция, осъществена от Министерство на околната среда и водите, взаимно с представители на Министерство на вътрешните работи, при която е открито, че в хранилища на завода се съхраняват голям брой взривни субстанции, взривни произведения и средства за взривяване.

Констатирани са и нарушавания на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения и на Закона за отбрана при бедствия. По предписание на Обвинител номер едно незабавна инспекция стартира Върховната административна прокуратура, която пък е отправила оферти до министъра на вътрешните работи, регионалния шеф на Видин и кмета на община Чупрене за предприемане на незабавни ограничения за недопускането на нови произшествия на територията на цех „ Миджур “.

За гърмежа от 2014 година, при който починаха 15 души, има дело с четирима подсъдими във Видинския областен съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР