Четири години след премиерата на театралната постановка по романа на

...
Четири години след премиерата на театралната постановка по романа на
Коментари Харесай

Филмът „Възвишение” превзема Пловдив от утре

Четири години след премиерата на театралната режисура по романа на Милен Русков „ Възвишение”, пловдивчани ще могат да видят и филмовата версия на книгата. Лентата ще тръгне публично по кината от 10 ноември, само че преди този момент тя бе показана предпремиерно в няколко български града. В Пловдив това ще се случи на следващия ден, от 19:30 часа на 6 ноември в кино „ Арена”, мол „ Марково тепе”.

Първото показване на филмовия вид на „ Възвишение” пред аудитория бе в Деня на националните будители - 1 ноември в Котел. Градът бе определен, тъй като точно там се развива и главната част от историята за полуреволюционерите-полуразбойници Гичо и Асенчо (Александър Алексиев и Стоян Дойчев). Другата причина е, че това е и родното място на създателя на романа Милен Русков.
“Възвишение” споделя за обира в Арабаконак през 1872 година през погледа на Гичо и Асенчо, които директно след присъединяване си в него са натоварени с значима задача от Димитър Общи (Филип Аврамов) - персонално да предадат писмо на Васил Левски. Издирването на Апостола се трансформира в трагикомично премеждие, а революционният им възторг последователно е преместен от отчаяние и оскърбление.

Във кино лентата играят едни от най-обичаните родни артисти като Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев. Епизодични функции имат също Димитър Рачков, Стефан Денолюбов и Параскева Джукелова, а в четата на Димитър Общи се отличават Христо Петков (като Тодор Шумненеца), Кирил Ефремов (като Петко Страшника), Благовест Благоев (Наш Тотко), Станислав Ганчев (като Пейо Бръмбара), Румен Гавазанов (като Георги Чумата), Антонио Димитриевски (като Григор Стойневски Македонеца), Ивайло Димитров (като Стефан Жълъда), Владимир Михайлов (Симо Влаха) и Веселин Анчев (Велчо Шунтов).

Автори на сюжета са Виктор Божинов и Нели Димитрова („ Love.net”). Диалозите са дело на самия Милен Русков. Продуцент е Иван Дойков (Сърпентайн), в чието портфолио също влиза сериалът " Под прикритие ", както и най–гледаният български игрален филм " Мисия Лондон ".
тагове филм Възвишение кино
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР