Четири години след като сложи край на футболната си кариера,

...
Четири години след като сложи край на футболната си кариера,
Коментари Харесай

Петер Чех блести и на хокейното игрище

Четири години откакто постави завършек на футболната си кариера, един от най-успешните вратари в историята на Висшата лига на Англия Петър Чех се е прицелил в печеленето на още титли - този път на пързалката за хокей на лед.

Този уикенд тимът на Челмсфорд Чийфтейнс, на чиято врата пази 40-годишният някогашен чешки национал, ще играе с отбора на Инвикта Дайнамос за купата в Национална лига Дивизия 1 Юг. Титлата във второто равнище на хокея на лед в Англия ще бъде решена в два мача.

Преди да се причисли към отбора от Есекс Чех впечатли на вратата на аматьорския Гилдфорд Финикс.

" Той ни дава успокоение и се вписа отлично в нашата група ", съобщи капитанът на отбора Калъм Бърнет пред ББС Есекс по адрес на Чех, който е четирикратен първенец във Висшата лига и победител в Шампионската лига с Челси.

" В последните няколко мача той игра брилянтно, тъй че сме доста щастливи, че имаме подобен вратар. Всички в отбора му имаме вяра ", добави Бърнет.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Чех дебютира за Челмсфорд през ноември в дуела с Оксфорд Сити Старс и още в него завоюва наградата за " Играч на мача ".

" Нашата игра е доста друга от футбола, това е друг спорт, само че всички ние сме наясно от кое място идва той и какви са неговите достижения. Той знае какво да ни каже като съвет и в 9 от 10 случая улучва право в задачата ", добави Бърнет.

" Все още имам желанието да се състезавам и да спечелвам. Мразя възприятието да изгубвам. Усещането в мен е същото, както когато играех футбол ", сподели самият Петър Чех.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР